Léto plné čerstvé zeleniny

Teplé dny doslova vybízejí k lehkým jídlům, odpočinku a výborným vychlazeným drinkům. Zapomeňte na smažená a tučná jídla, připravte pro své hosty i na rodinný nedělní oběd osvěžující kombinace chutí, s nimiž si nebudete připadat nafoukle a ani nešlápnete vedle. Gastronomický zážitek přitom zvládnou i úplní začátečníci, kteří se v kuchyni vyskytují spíše omylem. Budete potřebovat pouze čerstvé suroviny a nezapomínejte na koření a bylinky – ty jsou totiž malý zázrak při vaření, pečení i grilování.

Zelená letní polévka

I když brokolice nepatří zrovna mezi populární zeleninu, chutná brokolicová polévka si získá opravdu každého. Správně uvařená polévka z brokolice skvěle chutná i po studenu, třeba s opečenými tousty nebo křupavým čerstvým chlebem. Na polévku budete potřebovat brokolici, smetanu, kousek másla, vodu nebo ideálně zeleninový vývar a pro zpestření chutě pórek a stroužky česneku, podle toho, kdo má jak rád. Jakmile vše povaříte, rozmixujete a přecedíte, doporučujeme přidat ještě lžíci citronové šťávy. Na brokolicovou polévku najdete i další atraktivní recepty například v kombinaci s čerstvým špenátem zjemněnou lehkým sýrem. K létu ale patří i kebab, ten si snadno připravíte z kvalitního masa i ve vegetariánské verzi. Nezapomeňte kebab obohatit čerstvou zeleninou, opečte si k němu třeba tortillu nebo arabský chléb nán.

Oslava ve znamení Itálie

Jestliže chystáte velkou rodinnou večeři, pozvali jste na oběd přátele a nechce trávit celé dopoledne obalováním řízků či grilováním, můžete si připravit italské menu. K němu neodmyslitelně patří lasagne, pravá panna cotta a kvalitní sýry. Prostudujte si lasagne recept, aby vám na přípravu nic nechybělo. Tenhle recept zvládnou i začátečníci a nebude jim trvat déle než hodinku. Praktické recepty s přesným popisem i video návodem na přípravu vám nabízí webový portál www.albert.cz, díky němuž vám u vaření nebude chybět žádná surovina a práce půjde hezky od ruky. Dobrou chuť!