Rozjet podnikání v oblasti gastronomie není jednoduché. Chuť do práce a zapálení pro věc jsou nezbytnou součástí profesního života každého podnikatele, bez čehož se neobejde. Když jsou vyřízená veškerá povolení, pak takovou třešničkou na dortu bývá obvykle zařizování restaurace, cukrárny, pizzerie nebo hospůdky nábytkem.
Barové židle
Současný trh nabízí prakticky všechno, včetně nábytku do restaurací. V čem je jiný? Hlavně ve svém účelu, protože gastro nábytek musí odolávat každodennímu mnohonásobnému vytížení návštěvníky. Proto musí být bytelný s dlouhou životností. Třeba v baru se velice často vyskytují typické barové židle na vysokých nohách. Tytam jsou doby, kdy byly k mání pouze židle dřevěné a čalouněné. Ty sice zůstaly v sortimentu obchodů, ale své místo na slunci si razí také barové židle z jiných materiálů – například z kovu či plastu. Jedná se o moderně provedené židle, často s nadčasovým designem.
Jak vhodně sladit vybavení interiéru restaurace
Restaurační nábytek všeobecně musí ladit s celkovým charakterem zařízení interiéru. Jestliže si vybavujete restauraci, jež má evokovat dobu první republiky, sotva si do ní pořídíte židli z umělé hmoty. To chce dřevo a ještě lépe ohýbané, které bylo tehdy velmi oblíbenou surovinou k výrobě nábytku. Plast je výborným a odolným materiálem a hodí se do moderního interiéru. Nezřídka se se z něho vyrábějí židle v kombinaci se dřevěnými nohami, chromem i kovem. Jsou vhodné zvláště do venkovních prostorů zahrádek, cukráren, bistra či fastfoodu.
Zařízení kavárny
Mezi nábytek do restaurace patří bezpochyby také křesla a pohovky, které v některých případech mohou nahradit klasické židle. Spíše se však hodí jako vybavení hotelové kavárny i klubu. Nabízejí pohodlí díky měkkému a příjemnému čalounění, které si nezřídka může zákazník vybrat přesně podle svého vkusu a potřeby na zakázku.