Na co si dát pozor při koupi kuchyně?

rohové kuchyně

Nová kuchyň je snem prakticky každého, kdo tráví v kuchyni maximum svého času a připravuje pokrmy a dezerty s naprostou vášní. Jenže nevyhovující kuchyň s nedostatečným pracovním prostorem může vaše nadšení do vaření značně omezovat. Pokud nechcete za nové vybavení a nábytek utratit majlant, vsaďte na vysoce kvalitní a funkční kuchyně od osvědčeného prodejce. Ať už vás lákají moderní kuchyně, dáváte přednost rustikálnímu zpracování, popřípadě chcete kombinovat materiály a spojit linku s posezením pro rodinu, máme pro vás pár tipů.

Využijte prostor, oceníte ostrůvek

Kuchyňské linky už dávnou neznamenají jen řadu skříněk se spotřebiči. Dnes můžete čarovat, zvláště pokud vám to prostor dovolí. V dostatečně prostorné místnosti vynikne pracovní ostrůvek s odkládací plochou. Nezapomínejte ale, že mezi skříňkami naproti sobě musí zůstat dostatek místa, abyste mohli bez obtíží procházet a otevírat skříňky. Kolik prostoru je potřeba, zjistíte jednoduše. Stačí vysunout po obou stranách šuplíky, eventuálně otevřít dvířka a ta se nikdy nesmí dotýkat. Kdo má malou kuchyň, bude rád za vysoké skříňky, kam vměstná vše potřebné. Bojujete-li s nedostatkem místa, vyzkoušejte rohovou kuchyň, čímž vyplníte doposud prázdný roh. Rohové kuchyňské linky jsou ideální do panelových bytů či menších pokojů. Velmi trendy jsou také kuchyně do tvaru písmene U, stejně tak I s napojeným sezením u baru.

U výběru barev nepodléhejte trendům

Barevné kombinace jsou krásné, ovšem mohou se náročným zákazníkům omrzet. Přeci jen kuchyně nejsou investicí na měsíc či rok, budete v nich vařit a trávit čas i několik desítek let, proto by měly naplnit vaše očekávání. Nejvíce trendy jsou kombinace neutrálních tónů v lesku a dřeva. Rustikální kuchyně svádí opracovaným dřevem se všemi jeho krásnými detaily. Minimalisté budou nadšeni z dotykových úchytek a hladkých linií. Fantazii se meze nekladou, jen si zkuste před nákupem představit reálnou představu tak, aby vaše nová kuchyň zapadla do stávajícího interiéru a zároveň působila jedinečně.