Mandlová mouka jako základ zdravého pečení

mandlová mouka

Patříte mezi milovníky dezertů, ale neradi byste si pokazili figuru, kterou pečlivě hlídáte? A víte, že existuje možnost dopřát si sladký zákusek či pečivo a přitom se nebát sacharidů? Řešením je mandlová mouka, základ zdravého pečení zcela bez lepku, pouze z jemně namletých blanšírovaných mandlí.

Mandlová mouka dokáže v mnoha ohledech zcela nahradit tradiční typy pšeničné mouky. Ta je často zdrojem nevhodných sacharidů. Zná to přece každý – nevhodná jsou těsta, pšeničný chléb i těstoviny. Chcete-li tělu dopřát kvalitní sacharidy, bílkoviny a zároveň jemnou chuť ve vláčném těstě, hodí se ideálně právě mandlová mouka.

Nakupujte online

Nejen mandlová mouka získává na oblibě, neboť dokáže nahradit doposud všude používanou klasickou mouku z pšenice a zároveň jídlům dodává vláčnou texturu a zajímavou, novou chuť. Tento typ mouky si snadno vyrobíte doma, pokud máte dostatek času a značný počet vyhovujících mandlí. Jednodušší způsob představuje balení přímo namleté mouky, kterou koupíte z pohodlí domova za parádní cenu a navíc získáte mouku, již můžete okamžitě použít do moučníků, palačinek i koláčů a makronek.

Vzhledem k tomu, že složení obsahuje 100% mandle, získáváte tak perfektní zdroj energie a můžete čerpat ze všech benefitů mandlí, například tělu dodat vitamíny, minerály a nenasycené mastné kyseliny. Vaše tělo bude nadšené z dávky hořčíku, fosforu, zinku, vitamínu E, manganu a riboflavinu. Tyto tělu prospěšné látky v pšeničné mouce nenajdete.

Dokonale bezlepková

Díky absenci lepku je tato mouka základem v kuchyni pro osoby trpící intolerancí na lepek. Jestliže s mandlovou moukou zatím v kuchyni nemáte dostatek zkušeností, určitě ji vyzkoušejte. Spoustu zajímavých a chutných receptů najdete i na internetu a zvládnou je i úplní amatéři. Věřte, že jakmile ochutnáte dobroty z mandlové mouky, zpět k pšenici se již nevrátíte.

Sdílet článek