Kuchyňské nože pro přípravu ryb ke grilování

Máte rádi v létě grilované ryby? Chytáte si je sami čerstvé či nakupujete kvalitní ryby u prodejců? Tak nezapomeňte, že stejně jako ryba samotná musí být kvalitní i její příprava před grilováním a její porcování. Kvalitní přípravou zamezíte potrhání struktury filetu ryby či zbytečným ztrátám masa při filetování od páteře. Jaký vybrat správný nůž na porcování ryb? To vám poradíme v tomto článku. Obecně lze říci, že historicky ty nejlepší kuchyňské nože na ryby byly navrženy v zemích, které obklopuje moře a ryby patří mezi základ jídelníčku obyvatel. Jednoznačným příkladem je Japonsko, ze kterého pochází ty nejlepší nože na ryby. Tyto japonské nože se velmi liší, oproti nám známým evropským.

Jednostranné ostří speciálně pro ryby

Ty nejlepší nože na ryby mají jednostranné ostří, které se u evropských nožů rozhodně nevidí. Jednostranné ostří japonského typu umožňuje dokonalé plátování a filetování čerstvé ryby. Velmi ho oceníte i při plátkování kusu čerstvého filetu lososa pro přípravu sushi. 

Vybrané japonské typy nožů sashimi se dokonce i jmenují po tomto druhu sushi, pro jehož přípravu jsou ideální.

Mezi oblíbené představitele nožů s jednostranným ostřím patří: sashimi, Bunka a Deba. Tyto nože nejsou vhodné pouze na plátkování již připravených filet, ale zvládnete s nimi i rybu naporcovat či ladně odkrojit filet od páteře.

Kde pořídit kuchyňské nože na ryby?

Všechny zmíněné kuchyňské nože na ryby vyrábí čínský výrobce nožů XinZuo s letitou tradicí v čínském městě nožů Yangjiang, ve kterém tradice výroby nožů je již celá staletí. Nože můžete zakoupit v českém internetovém obchodě XinZuo.cz s dopravou po ČR zdarma, 3 letou zárukou a možností vrácení do 30dní. Navíc ke každému noži jako dárek jedno profesionální broušení zdarma.

Všechny nože jsou zabaleny dárkové krabičce.