Krabička na jídlo je první věc, které si zákazník všimne, když si objedná jídlo rozvozem či když si jídlo vezme s sebou. Proto je velmi důležité být důkladný při výběru obalů, které budete chtít využívat ve vaší restauraci – ať už se jedná o misky na sushi, papírové krabice, či krabice na pizzu. Před koupí krabiček si totiž musíte být jisti, že zákazníkovi bude tato krabička vyhovovat a že uchová vaše chutné a kvalitní jídlo v reprezentativním stavu. Tento článek vám napoví, jak vlastně takovou krabičku vybrat a příjemně překvapit vaše zákazníky, či dokonce přilákat nové.
Vzhled
Jedno z nejdůležitějších kritérií při výběru té správné krabičky je její vzhled. Přeci jen vzhled je to první, čeho si váš zákazník všimne. Už pouhé logo totiž může zaujmout a vyzdvihnout vaši restauraci nad ostatní, navíc je zde šance, že si díky propracovanému logu vzpomene na vaši restauraci, jakmile znovu dostane chuť na kvalitní a chutné jídlo. Originalita je v dnešní době, kdy je konkurence opravdu veliká, velmi důležitá, z tohoto důvodu doporučuji toto kritérium nepodcenit. Vzhled můžete ovlivnit jak designem, tak ale i kvalitou krabičky kterou zákazníkovi dodáte, což zmíním níže.
Funkčnost
Dalším kritériem při výběru krabičky je funkčnost. Rozhodně nechcete od restaurace, od které čekáte kvalitní a působivé jídlo, dostat krabičku, kde se všechny části jídla smíchají dohromady a ze vzhledného jídla, které očekáváte, vznikne břečka. Vyberte si tak funkční menu box, který rozdělí jednotlivé části jídla tak, aby se nesmíchaly a bylo tak dodáno zákazníkovi v nejvyšší kvalitě.
Udržení teploty
Je důležité počítat s tím, že když si zákazník vezme jídlo s sebou, tak bude trvat déle, než ho zkonzumuje. Při výběru krabičky je tedy zásadní vybrat ty správné obalové materiály, které zaručí udržení teploty, a váš zákazník si tak bude moct pochutnat na teplém jídle stejně jako zákazníci, kteří se najedli u vás v restauraci. Studené jídlo je jeden z nejčastějších důvodů, proč zákazníci přejdou ke konkurenci.
Šetrnost k přírodě
Šetrnost k přírodě je jedním z největších témat dnešní doby, pokud tedy chcete oslovit co nejvíce zákazníků, ekologické obaly z cukrové třtiny budou ta správná cesta. Pokud se vydáte touto cestou, ekologickým přístupem zaručeně nalákáte a motivujete spoustu potenciálních zákazníků ke koupi jídla právě ve vaší restauraci.
Cena
I když splníte všechna tato kritéria, vždy je důležité, abyste do krabiček neinvestovali příliš a vaše koupě se vám tak vyplatila, proto neopomeňte zvážit cenu krabiček, které budete chtít zakoupit.
Doufám, že pro vás byl tento článek přínosný a dozvěděli jste se užitečné informace, které vám pomohou vybrat tu nejlepší krabičku. Tento článek spolupracuje s českou firmou ECOFOL, která dodává obalové materiály a jednorázové nádobí do restaurací, gastro oborů a rozvozových služeb. V jejich sortimentu naleznete ekologické a recyklovatelné krabičky, tašky a spoustu dalších produktů, které se hodí pro rozvoz a take away.
Martin Kacafírek